Náhradní sladidla v potravinách – Bc. Dana Krejčová
Bc. Dana Krejčová
Bakalářská práce
Náhradní sladidla v potravinách
Artificial sweeteners in foodstuffs
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá náhradními sladidly používanými v potravinářství. V první části je uvedena charakteristika a členění náhradních sladidel. V této části jsou charakterizována následující sladidla: aspartam, acesulfam K, sukralóza, sacharin, cyklamát, thaumatin a steviosid. Ve druhé části práce jsou uvedeny a rozebrány metody stanovení náhradních sladidel v potravinách a nápojích. Jedná …víceAbstract:
This thesis deals with the sweeteners used in food industry. The first part is focused on the characterization and division of the sweeteners. In this section are characterized the following sweeteners: aspartame, acesulfame K, sucralose, saccharin, cyclamate, and thaumatin and steviosid. In the second part of the thesis are presented and discussed methods of the determination of the sweeteners in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Krejčová, Dana. Náhradní sladidla v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.