Stanovení organických kyselin v kávě s ohledem na technologii zpracování – Bc. Martina Tůmová
Bc. Martina Tůmová
Master's thesis
Stanovení organických kyselin v kávě s ohledem na technologii zpracování
Determination of organic acids in coffee with respect to processing technology
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá stanovením vybraných organických kyselin v kávě v závislosti na jejím technologickém zpracování. V první části práce je popsán proces výroby kávy, stručná charakteristika látek obsažených v kávě a v neposlední řadě rozdělení a popsání principů technik řadících se do skupiny elektromigračních metod. V další části je podrobně zpracována praktická část diplomové práce, tedy stanovení …viacAbstract:
This thesis deal with determination of selected organic acids in coffee depending on its technological processing. In the first part of this these are describe the process of coffee production, characteristics of substance contained in the coffee brew and distribution and describe principle of technic which belong to electromigration methods. In other parts is described practical parts of this thesis …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jan Pospíchal, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Targeted Biomolecules Analysis using Capillary Electromigration Metod
Marta Zeisbergerová -
Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách
Denisa Radová -
Analytické metody pro stanovení kyseliny jablečné a vinné ve víně
Lucie Töröková -
Validace metody HPLC pro stanovení organických kyselin v nápojích
Silvie Hanychová -
Využití metody HPLC na hodnocení ovocných šťáv
Kristýna Spurná -
Stanovení organických kyselin v pivu metodou ITP
Blanka Pelikánová -
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků kávy, zelené kávy a kávovin
Žaneta Burianová -
Green Coffee Sourcing Methods and Customer Behaviour
Daniel Komár