Vliv výživy na produkci, kvalitu produkce a zdraví vysokoužitkových dojnic – Lucie Martinková
Lucie Martinková
Bakalářská práce
Vliv výživy na produkci, kvalitu produkce a zdraví vysokoužitkových dojnic
Influence of nutrition on the production, quality of production and health of high yields dairy cows
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je shromáždění poznatků o vlivu výživy na produkci, kvalitu produkce a zdraví vysokoužitkových dojnic.Práce je tematicky rozdělena do čtyř bloků. V úvodu se pojednává o trávicí soustavě přežvýkavců a následně o mechanismu a fyziologii trávení. Krávy jsou pastevní, přežvýkavá zvířata a je to právě ruminace, která dává skotu výjimečné postavení mezi ostatními zvířaty. Díky …víceAbstract:
The goal of this bachelor thesis is a summary of findings about an influence of production, production quality and health of high yeldsdairy cows.The work is systematically divided into four blocks. The first one talks about gastrointestinal system of ruminants following by mechanism and physiology of digestion. The cows are grazing, ruminate animals. The rumination makes the cattles unique among of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARTINKOVÁ, Lucie. \textit{Vliv výživy na produkci, kvalitu produkce a zdraví vysokoužitkových dojnic}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/fqkr0p/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Chovatelství
Práce na příbuzné téma
-
Seed vigor and its significance in enhancing barley production quality
Ivana Jovanović -
Produkce a kvalita výběrové kávy z Kolumbie
David Snášel -
Systém řízení kvality ve společnosti B a K production s. r. o., působící v průmyslovém odvětví
Ondřej Jedlička -
Influence of special nutrition on the quality of sugar beet production
Joany Lizet Hernandez Kong -
Produkce, kvalita a technologie zpracování králičího masa
Tereza Sekničková -
Produkce, kvalita a technologie zpracování velbloudího masa
Veronika Sejbalová -
Produkce a kvalita ovčí vlny
Kristina Křupková -
Produkce a kvalita masa drůbeže ze speciálních výkrmů
Anna Švecová
Název
Vložil
Vloženo
Práva