Veronika Sejbalová

Bakalářská práce

Produkce, kvalita a technologie zpracování velbloudího masa

Production, quality and technology of camel meat processing
Anotace:
Práce je zaměřena na produkci, kvalitu a technologické zpracování velbloudího masa. Přeprava velbloudů se provádí velmi často na dlouhé vzdálenosti, proto se velbloudi nechávají před porážkou až 24 hodin na jatkách bez příjmu krmiva. U velbloudů se využívá omráčení mechanického nebo užitím elektrického proudu. Po omráčení následuje vykrvení, stažení z kůže, vykolení a následně veterinární prohlídka …více
Abstract:
The thesis focuses on the production, quality and technological processing of camel meat. Since Camels are often transported over long distances, they are not fed as far as 24 hours before the slaughter. For camels, mechanical stunning or the use of a power source is used. Stunning is followed by bleeding, skinning, evisceration and a veterinary examination. Camel meat is a dietary meat with a fat …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Eva Šnajdarová, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin