Bc. Aneta Koubková
Bachelor's thesis
Postavení čokolády v současné gastronomii
The Role of Chocolate in Modern Gastronomy
Abstract:
Bakalářská práce je zpracovaná na téma Postavení čokolády v současné gastronomii. Hlavním cílem práce je analyzovat možnosti využití čokolády v gastronomii, konkrétně spojení čokolády s alkoholem, slanými pokrmy a dezerty. Tato práce je rozdělena na tři části: teoretická, analytická a návrhová část. Teoretická část se stručně zabývá pěstováním kakaa a výrobou čokolády, legislativou, spotřebou čokolády …moreAbstract:
This bachelor thesis covers the theme of chocolate in contemporary gastronomy. The main aim of this work is to analyse the ways how to use chocolate in gastronomy, particularly the combination of chocolate and alcohol, savoury meals and desserts. The work is divided into three parts; theoretical, analytical and proposal part. The theoretical part briefly deals with the cultivation of cocoa, the production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 11. 2022
Identifier:
https://is.ucp.cz/th/r950z/
Thesis defence
- Date of defence: 1. 2. 2023
- Supervisor: Ing. Lada Popl Petránková
- Reader: Ing. Darina Svobodová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management