Mgr. Lucie Klementová

Doctoral thesis

Studium degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech

Study of biogenic amines degradation in foodstuffs depending on selected technological parameters
Abstract:
Předložená disertační práce se zabývá studiem degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech. Hlavním cílem práce bylo zjistit a zmapovat, jak kombinace různých technologických parametrů ovlivňují schopnost kmene Lacticaseibacillus casei CCDM 198 degradovat biogenní aminy jak za in vitro podmínek, tak v reálné potravině - v mléce. Pro tyto účely bylo …more
Abstract:
This dissertation is focused on the study of the degradation of biogenic amines in food depending on selected technological parameters. The main aim of the current work is to find out how the combination of technological parameters affects the ability of the strain Lacticaseibacillus casei CCDM 198 to reduce biogenic amines in vitro and in a real food system - skimmed milk. For these purposes 5 biogenic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 11. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 16. 1. 2024
  • Supervisor: prof. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Klementová, Lucie. Studium degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe