Studium degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech – Mgr. Lucie Klementová
Mgr. Lucie Klementová
Disertační práce
Studium degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech
Study of biogenic amines degradation in foodstuffs depending on selected technological parameters
Anotace:
Předložená disertační práce se zabývá studiem degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech. Hlavním cílem práce bylo zjistit a zmapovat, jak kombinace různých technologických parametrů ovlivňují schopnost kmene Lacticaseibacillus casei CCDM 198 degradovat biogenní aminy jak za in vitro podmínek, tak v reálné potravině - v mléce. Pro tyto účely bylo …víceAbstract:
This dissertation is focused on the study of the degradation of biogenic amines in food depending on selected technological parameters. The main aim of the current work is to find out how the combination of technological parameters affects the ability of the strain Lacticaseibacillus casei CCDM 198 to reduce biogenic amines in vitro and in a real food system - skimmed milk. For these purposes 5 biogenic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 11. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 1. 2024
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLEMENTOVÁ, Lucie. \textit{Studium degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech}. Online. Disertační práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/fre8kh/.
Jak správně citovat práci
Klementová, Lucie. Studium degradace biogenních aminů v potravinách v závislosti na vybraných technologických parametrech. Zlín, 2023. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium degradace biogenních aminů
Irena Butor -
Skríning non-starterových bakterií izolovaných z potravin na schopnost degradace biogenních aminů
Vendula Molková -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková -
Skríning vybraných bakterií využívaných v mlékárenství na schopnost degradace biogenních aminů
Štěpán Beneš -
Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech
Natálie Krčmová -
Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu zrání sýrů v závislosti na použité doplňkové kultuře
Martina Škrabalová -
Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus
Štěpán Beneš -
Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury
Barbora Řezníčková