Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích – Mgr. Radko Pechar
Mgr. Radko Pechar
Doctoral thesis
Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích
Selective enumeration of probiotic bacteria in food and food supplements
Anotácia:
Probiotika jsou živé mikroorganismy, které při podání v dostatečném množství poskytují hostiteli zdravotní přínos. Představují rychle se vyvíjející segment trhu. Vzhledem ke komerčnímu využití zmiňovaných mikroorganismů vznikl logicky také požadavek pro jejich selektivní kvantitativní kontrolu v probiotických produktech. Podle mezinárodních ISO/IDF norem však v současnosti existují pouze postupy pro …viacAbstract:
Probiotics are defined as live microorganisms which when consumed in adequate amounts, confer a health benefit on the host. They represent a fast developing field. Due to the commercial use of these microorganisms is requirement for their selective quantitative control in probiotic products. According to the international ISO / IDF standards, however, there are currently only a procedures for the selective …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 8. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Oponent: Igor Šplíchal, externi, Vladimír Kmeť, externi, Milada Plocková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PECHAR, Radko. \textit{Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích}. Online. Dizertačná práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/fs6i79/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesDoctoral programme / odbor:
Animal Science / General Animal Science
Práce na příbuzné téma
-
Selektivní stanovení bifidobakterií v potravních doplňcích a mléčných kysaných výrobcích
Tereza Jehličková -
Selektivní stanovení druhů rodu Bifidobacterium v potravinách a potravních doplňcích
Tereza Jehličková -
Selektivní stanovení Bifidobacterium bifidum ve funkčních potravinách a stolici
Pavlína Kotasková -
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika a jejich význam z hlediska lidského zdraví
Petra ŠTROBLOVÁ -
Probiotika, huminové kyseliny a jejich význam ve výživě psů
Kristýna Kříhová -
Probiotika ve výživě seniorů
Pavlína Zemenová -
Mikrobiom, probiotika a probiotická kosmetika v kontextu acne vulgaris
Hana Synková
Názov
Vložil
Vložené
Práva