Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích – Mgr. Radko Pechar
Mgr. Radko Pechar
Doctoral thesis
Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích
Selective enumeration of probiotic bacteria in food and food supplements
Abstract:
Probiotika jsou živé mikroorganismy, které při podání v dostatečném množství poskytují hostiteli zdravotní přínos. Představují rychle se vyvíjející segment trhu. Vzhledem ke komerčnímu využití zmiňovaných mikroorganismů vznikl logicky také požadavek pro jejich selektivní kvantitativní kontrolu v probiotických produktech. Podle mezinárodních ISO/IDF norem však v současnosti existují pouze postupy pro …moreAbstract:
Probiotics are defined as live microorganisms which when consumed in adequate amounts, confer a health benefit on the host. They represent a fast developing field. Due to the commercial use of these microorganisms is requirement for their selective quantitative control in probiotic products. According to the international ISO / IDF standards, however, there are currently only a procedures for the selective …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 8. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Reader: Igor Šplíchal, externi, Vladimír Kmeť, externi, Milada Plocková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PECHAR, Radko. \textit{Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/fs6i79/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesDoctoral programme / field:
Animal Science / General Animal Science
Theses on a related topic
-
Selektivní stanovení bifidobakterií v potravních doplňcích a mléčných kysaných výrobcích
Tereza Jehličková -
Selektivní stanovení druhů rodu Bifidobacterium v potravinách a potravních doplňcích
Tereza Jehličková -
Selektivní stanovení Bifidobacterium bifidum ve funkčních potravinách a stolici
Pavlína Kotasková -
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika a jejich význam z hlediska lidského zdraví
Petra ŠTROBLOVÁ -
Probiotika, huminové kyseliny a jejich význam ve výživě psů
Kristýna Kříhová -
Probiotika ve výživě seniorů
Pavlína Zemenová -
Mikrobiom, probiotika a probiotická kosmetika v kontextu acne vulgaris
Hana Synková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights