Vliv kmene pivovarských kvasinek na finální kvalitu piva – Bc. Ivana Nevrtalová
Bc. Ivana Nevrtalová
Diplomová práce
Vliv kmene pivovarských kvasinek na finální kvalitu piva
Brewer's yeast strains influence on the final quality of beer
Anotace:
Předložená diplomová práce je sumarizována jako soubor dostupných publikací věnujících se výrobě piva se zaměřením na fermentaci mladiny, uvádí významné a používané kmeny pivovarských kvasinek, a to spodního i svrchního kvašení. Při využití přístupných zdrojů je v práci uveden metabolismus kvasinkových buněk, zdroje potřebných látek k jejich životu a v neposlední řadě také sloučeniny, které se v konečném …víceAbstract:
The diploma thesis is divided into two main parts. The first part is a compilation of available publications devoted to the beer production. This theoretical summary is focused mainly on the wort fermentation and discusses important and commonly used brewing yeast strains of the bottom and top fermentation. Moreover, the metabolism of yeast cells, resources essential to their life cycle and compounds …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Josef Gattermayer, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Průběh fermentace mladiny z pohledu čerpání zkvasitelných cukrů kvasničnou kulturou
Dagmar Kovaříková -
Porovnání energetické náročnosti procesu hlavního kvašení mladiny při použití kvasnic spodního a svrchního kvašení
Filip Zavadil -
Porovnání energetické náročnosti procesu hlavního kvašení mladiny při použití kvasnic spodního a svrchního kvašení
Filip Zavadil -
Researching the capacity of fungal strains to consume methane
Natasha MACHATE -
Genome sequences of two Antarctic strains of Pseudomonas prosekii: insights into adaptation to extreme conditions
Kateřina SNOPKOVÁ -
Metal based coordinate compounds and nanoparticles as an alternative of antibiotics against resistant bacterial strains
Vishma Pratap Sur -
Comparison of photophysiological characteristics of two strains of the cyanobacterium \kur{Trichodesmium} in relation to nitrogen fixation
Anežka MÍŠKOVÁ -
Fitness of three strains of alga \kur{Chromera velia} Salinity and pH
Kateřina KABELÁČOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva