Kateřina Pšenicová

Diplomová práce

Hodnocení konkurenceschopnosti vybraného podniku působícího v pekárenském odvětví

Evaluation of Competitiveness of a Selected Company Operating in the Bakery Industry
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou konkurenceschopnosti vybraného podniku. Práce je členěna do dvou základních částí. Teoretická část definuje základní pojmy a metody pro hodnocení konkurenceschopnosti společnosti. V praktické části jsou následně jednotlivé analýzy aplikovány na vybraný podnik. Jedná se o PEST analýzu a Porterovu analýzu pěti konkurenčních sil, finanční analýzu, VRIO analýzu, …více
Abstract:
This thesis deals with the analysis of the competitiveness of the selected company. The thesis is divided into two main parts. The theoretical part defines the basic concepts and methods for evaluating the company's competitiveness. In the practical part, the individual analyzes are subsequently applied to the selected company. These are PEST analysis and Porter's analysis of five competitive forces …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
  • Vedoucí: Jiří Franek
  • Oponent: Ondřej Zapletal

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita Ostrava