Bc. Tatiana Ruttkayová

Diplomová práce

Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí

Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsní svalovině brojlerových kuřat krmených různými značkami krmných směsí
Anotace:
Mastné kyseliny jako stavební složka lipidů a tukové tkáně představují součást výživy zvířat, která je měřitelná v tkáních živých zvířat pomocí chemických analytických metod. Změna poměru a množství mastných kyselin v krmné dávce vede k odpovídající změně v tkáních brojlerových kuřat. Experimentální část zahrnuje srovnání dvou druhů krmných směsí značek Pasze Bios a Boskop na složení svaloviny brojlerů …více
Abstract:
Lipids in the animal body have a structural, metabolic and storage function. Among simple lipids we include fats, which are divided into vegetable and animal according to their origin, the present work focuses on lipids and their forms in animal tissues. Fatty acids as a building block of lipids and adipose tissue are part of animal nutrition, which can be quantified in the tissues of living animals …více
Abstract:
Mastné kyseliny ako stavebná zložka lipidov a tukového tkaniva predstavujú súčasť výživy zvierat, ktorá je kvantifikovateľná v tkanivách živých zvierat pomocou chemických analytických metód. Zmena pomeru a množstva mastných kyselín v kŕmnej dávke vedie k odpovedajúcej zmene v tkanivách brojlerových kurčiat. Experimentálna časť zahŕňa porovnanie dvoch druhov kŕmnych zmesí značiek Pasze Bios a Boskop …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta