Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí – Bc. Tatiana Ruttkayová
Bc. Tatiana Ruttkayová
Diplomová práce
Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí
Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsní svalovině brojlerových kuřat krmených různými značkami krmných směsí
Anotace:
Mastné kyseliny jako stavební složka lipidů a tukové tkáně představují součást výživy zvířat, která je měřitelná v tkáních živých zvířat pomocí chemických analytických metod. Změna poměru a množství mastných kyselin v krmné dávce vede k odpovídající změně v tkáních brojlerových kuřat. Experimentální část zahrnuje srovnání dvou druhů krmných směsí značek Pasze Bios a Boskop na složení svaloviny brojlerů …víceAbstract:
Lipids in the animal body have a structural, metabolic and storage function. Among simple lipids we include fats, which are divided into vegetable and animal according to their origin, the present work focuses on lipids and their forms in animal tissues. Fatty acids as a building block of lipids and adipose tissue are part of animal nutrition, which can be quantified in the tissues of living animals …víceAbstract:
Mastné kyseliny ako stavebná zložka lipidov a tukového tkaniva predstavujú súčasť výživy zvierat, ktorá je kvantifikovateľná v tkanivách živých zvierat pomocou chemických analytických metód. Zmena pomeru a množstva mastných kyselín v kŕmnej dávke vedie k odpovedajúcej zmene v tkanivách brojlerových kurčiat. Experimentálna časť zahŕňa porovnanie dvoch druhov kŕmnych zmesí značiek Pasze Bios a Boskop …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RUTTKAYOVÁ, Tatiana. \textit{Obsah tuku a~profil mastných kyselin v~prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/fyeawu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání krmných dávek mravenečníka velkého Myrmecophaga tridactyla a mravenečníka čtyřprstého Tamandua tetradactyla v lidské péči
Lucie Valentová -
In-cell NMR spectroscopy of nucleic acids in human cells
Šimon Džatko -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Studies of quadruplex nucleic acids
Petr Stadlbauer -
Studies of protein - nucleic acids complexes
Miroslav Krepl -
Nitro-fatty acids as potential endogenous regulators of macrophage essential physiological functions.
Hana Vereščáková -
The Interaction of Graphene Oxide with Humic Acids, a Computational Study
Stefan FERLIN -
Unnatural amino acids as tool to study protein interaction
Nora MÜLLER