Lucie KOLLEROVÁ

Bachelor's thesis

Současný sociolekt v gastronomii

Contemporary sociolect in gastronomy
Abstract:
Tématem této bakalářské práce je současný sociolekt v gastronomii. Cílem bylo shromáždit jazykový materiál pro tvorbu slovníku sociolektu a jeho analýza. V teoretické části je popsána stratifikace národního jazyka a jsou definovány pojmy sociolekt, slang, argot a profesní mluva. Praktickou část tvoří slovník sociolektu a jeho analýza. Výsledky analýzy jsou shrnuty v závěru.
Abstract:
The topic of this bachelor's thesis is contemporary sociolect in gastronomy. The main aim was to collect linguistic material to analyse the sociolect. In the theoretical part, the stratification of the national language is described and the terms sociolect, slang, argot and professional language are defined. The practical part consists of the sociolect dictionary and its analysis. The results of the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 3. 2023
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Doc. PaedDr. Helena Chýlová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KOLLEROVÁ, Lucie. Současný sociolekt v gastronomii. Plzeň, 2023. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

University of West Bohemia

Faculty of Education

Bachelor programme / field:
Czech Language in Education / CJOV20