Lucie KOLLEROVÁ

Bakalářská práce

Současný sociolekt v gastronomii

Contemporary sociolect in gastronomy
Anotace:
Tématem této bakalářské práce je současný sociolekt v gastronomii. Cílem bylo shromáždit jazykový materiál pro tvorbu slovníku sociolektu a jeho analýza. V teoretické části je popsána stratifikace národního jazyka a jsou definovány pojmy sociolekt, slang, argot a profesní mluva. Praktickou část tvoří slovník sociolektu a jeho analýza. Výsledky analýzy jsou shrnuty v závěru.
Abstract:
The topic of this bachelor's thesis is contemporary sociolect in gastronomy. The main aim was to collect linguistic material to analyse the sociolect. In the theoretical part, the stratification of the national language is described and the terms sociolect, slang, argot and professional language are defined. The practical part consists of the sociolect dictionary and its analysis. The results of the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 3. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Doc. PaedDr. Helena Chýlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KOLLEROVÁ, Lucie. Současný sociolekt v gastronomii. Plzeň, 2023. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

Fakulta pedagogická

Bakalářský studijní program / obor:
Český jazyk se zaměřením na vzdělávání / Český jazyk se zaměřením na vzdělávání (maior) + Občanská výchova se zaměřením na vzdělávání (minor)