Zuzana ŠVIRÁKOVÁ
Bakalářská práce
Ruská kuchyně
The Russian Cuisine
Anotace:
Předmětem diplomové práce je překlad vybraných ruských receptů a následný komentář překladu. Zaměřujeme se na historii ruské kuchyně a specifika překladu receptů z ruštiny do češtiny. V komentáři překladu popisujeme reálie, týkající se ruské kuchyně, v gramatické části se zaměřujeme na překlad slovních spojení, sloves, přechodníků a ustálených konstrukcí. Součástí práce jsou také fotografie připravovaných …víceAbstract:
The main topic of this work is translation of Russian recipes. We focus on specifics of the translation from Russian to Czech. There are two parts in this work. The first part describes the history of the Russian cuisine, which is divided into 6 periods. The second part of the work gives information about some issues in translation. There is the information about using phrases, verbs and nouns in this …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2014
Zveřejnit od: 16. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Prof. Ludmila Stěpanova, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠVIRÁKOVÁ, Zuzana. Ruská kuchyně. Olomouc, 2014. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Ruština se zaměřením na hospodářsko-právní a turistickou oblast
Práce na příbuzné téma
-
Jídlo a stolování v kinematografii Jiřího Menzela
Jan Rec -
Někdo maluje květiny a ženy, aby si mohl opatřit co nejvíce jídla.A někdo maluje jídlo, aby mohl ženě koupit květiny.
Katarína KOVÁČOVÁ -
Udržitelnost a jídlo (plýtvání jídlem dětmi: případová studie předškolního zařízení)
Anna Roháčková -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru
Tereza Nová -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru.
Apolena Jirásková -
Jídlo jako cesta k interkulturní výchově
Barbora Kučerová -
Jídlo jako předmět a prostředek uměleckého vyjádření
Jakub Nachtigal -
Digitální jídlo jako forma gastronomické budoucnosti
Radek Zatloukal
Název
Vložil
Vloženo
Práva