Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě – Bc. Lucie VÍTKOVÁ
Bc. Lucie VÍTKOVÁ
Master's thesis
Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě
COWS MILK AS A NATURAL SOURCE OF IODINE IN HUMAN NUTRITION
Anotácia:
Práce se zabývá významem mléka jako přirozeného zdroje jodu ve výživě člověka. Přináší údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků a jejich podíl na krytí potřeby jodu u studentů a zaměstnanců Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Do pokusu bylo zařazeno celkem 60 osob (20 mužů a 40 žen). Empirická data byla získána v rámci řešení grantového projektu GAJU 011/2013/Z a NAZV QH 81105. Údaje o spotřebě …viacAbstract:
This thesis deals with the importance of milk as a natural source of iodine in human nutrition. The thesis provides a data of the consumption of milk and milk products and their contribution to the protection needs iodine for students and employees of the University of South Bohemia in Ceske Budejovice. The experiment includes a total of 60 people (20 men and 40 women). Empirical data wasobtained within …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zverejniť od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Jan Trávníček, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VÍTKOVÁ, Lucie. Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě. Č. Bud., 2014. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / odbor:
Animal husbandry / Animal husbandry
Práce na příbuzné téma
-
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Trh s ovčími a kozími mléčnými výrobky v Jihočeském kraji
Tereza COUFALOVÁ -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
Sára HONZEJKOVÁ -
Vybrané faktory ovlivňující štítnou žlázu přežvýkavců
Zuzana KŘÍŽOVÁ -
Jod ve stravě u české populace těhotných žen
Markéta Grulichová -
Obsah jodu v mléce z konvenčních a ekologických chovů
Michaela HOLÍKOVÁ -
Terapie hypertyreózy a diferencovaných karcinomů štítné žlázy prostřednictvím radioaktivního jodu 131I
Markéta KUBÍNOVÁ -
Akumulace Jodu 131 ve zbytku štítné žlázy po strumektomii u karcinomu štítné žlázy: srovnání měření se scintilační sondou a na scintilační kameře
Štěpán SVOBODA
Názov
Vložil
Vložené
Práva