Využitie ruže šípovej pri výrobe ovocných vín – Ing. Zuzana Barnáková
Ing. Zuzana Barnáková
Bachelor's thesis
Využitie ruže šípovej pri výrobe ovocných vín
Využití plodů růže šípkové při výrobě ovocných vín
Anotácia:
Cílem bakalářské práce bylo prostudovat dostupnou literatur věnující se ovocným vínům s důrazem na technologii ovocných vín z růže šípkové, zjistit látkové složení vín z růže šípkové, prostudování legislativních podmínek pro uvádění ovocných vín na trh Slovenské a České republiky s důrazem na šípkové vína a následné zhodnocení současného sortimentu šípkových vín. Růže šípková je rostlina s plody obsahujícími …viacAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to study the available literature dealing with fruit wines and to emphasize the technology of fruit wines making and rosa canina wine making, to describing composition of dog rose wines, to study of the legislative conditions for production and sale of fruit wines on the Slovak and Czech Republic markets with the emphasis and next to describe and evaluate current …viacAbstract:
Cieľom bakalárskej práce bolo preštudovanie dostupnej literatúry venujúcej sa ovocným vínam s dôrazom na technológiu výroby ovocných vín z ruže šípovej a látkové zloženie vín z ruže šípovej, preštudovanie legislatívnych podmienok pre uvádzanie ovocných vín na trh Slovenskej a Českej republiky s dôrazom na šípkové vína a následné zhodnotenie súčasného sortimentu šípkových vín. Ruža šípová je plod s …viacKľúčové slová
ovocné víno šípkové víno výroba ovocného vína Rosa canina L. výroba šípkového vína Růže šípková
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Výroba a hodnocení ovocných vín.
Monika Hrubá -
Výroba ovocných vín za použití různých druhů kvasinek a porovnání výsledků
Perseus-Premysl Liberiou -
Výroba ovocných vín z méně známých druhů
Robin Fojt -
Možnosti výroby ciderů sekundární fermentací ovocných vín
Ondřej Novotný -
Stanovení účinku plodů šípkové růže (Rosa canina L.) na oxidační stabilitu čerstvých šťáv
Šárka Borová -
Studium přítomnosti fenolických látek a jejich antioxidační aktivity v potravinářských produktech s obsahem plodu šípkové růže (Rosa canina L.)
Vendula Hronová -
Charakterizace a exprese genů kodujících ribozomální RNA u allopolydních růží (Rosa sekce Caninae)
Lucie Crhák Khaitová
Názov
Vložil
Vložené
Práva