Přítomnost procesních kontaminantů v potravinách – Anežka Doležalová
Anežka Doležalová
Bakalářská práce
Přítomnost procesních kontaminantů v potravinách
The presence of process contaminants in food
Anotace:
Jedna z nejzákladnějších potřeb člověka je dostatečný příjem kvalitních a nezávadných potravin a nápojů. Proto je bezpečnost potravin a nápojů pro člověka velmi důležitá. Potraviny a nápoje mohou být kontaminovány celou řadou látek. V poslední době se odborníci a laická veřejnost zabývají vznikem takzvaných procesních kontaminantů. Zástupci těchto kontaminantů vznikají z látek, které jsou přirozenou …víceAbstract:
One of the most basic human needs is the sufficient and safe consumption of quality food and beverages. Therefore, food and beverage safety is very important to humans. Food and beverages can be contaminated with a variety of substances. Recently, experts and the general public have been focusing on the emergence of so-called process contaminants. Representatives of these contaminants arise from substances …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DOLEŽALOVÁ, Anežka. \textit{Přítomnost procesních kontaminantů v potravinách}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/g5zd62/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Návrh inovace technologické linky na zpracování vybraných surovin pomocí extruze
Petr Bezděk -
Dynamika změn obsahu anthokyanů při potravinářském zpracování zrna barevných pšenic.
Veronika Neřádová -
Využití lihovin v potravinářských výrobách
Michaela Franková -
Kalkulace cen hotových výrobků v podniku zabývajícím se potravinářskou výrobou na bázi vlastních i nakoupených surovin
Hana BOHÁČOVÁ -
Příprava potravinářských želatin z netradiční kolagenní suroviny
Terezie Miklášová -
Med jako surovina v potravinářských výrobách a kulinářství
Klaudie Adamíková -
Chemická rizika kontaminace potravin a pokrmů
Alena MARŠÁLKOVÁ -
3-MCPD, 2-MCPD a jejich estery z pohledu nutričního terapeuta
Dita Pyšková
Název
Vložil
Vloženo
Práva