Cena a kvalita piva - co dokáže hodnotit jeho spotřebitel? – Kateřina Klimšová
Kateřina Klimšová
Master's thesis
Cena a kvalita piva - co dokáže hodnotit jeho spotřebitel?
Price and quality of beer - what can its consumer evaluate?
Abstract:
Diplomová práce se zabývá atributy, které dokáže hodnotit spotřebitel při výběru a konzumaci piva. Jedná se především o chuť, hořkost, vůni, barvu, pěnu, ale také cenu. Experiment provedený na vzorku 96 lidí tak zkoumá, co skutečně dokáže hodnotit spo-třebitel, tedy rozpor či shodu v tom, co si myslí a jaká je realita. Sběr dat probíhal na základě vyplněných dotazníků před a po ochutnávce 6 piv ve …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the attributes that the consumer can evaluate when choosing and consuming beer. It is mainly about taste, bitterness, smell, color, foam, but also price. An experiment performed on a sample of 96 people thus examines what the consumer can really evaluate, ie the discrepancy or agreement in what he thinks and what the reality is. Data collection took place on the basis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 9. 2019
Identifier:
https://vskp.vse.cz/eid/82576
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2021
- Supervisor: Stanislav Tripes
- Reader: Monika Březinová
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/82576
Vysoká škola ekonomická v Praze
Master programme / field:
Ekonomika a management / Management
Theses on a related topic
-
Cena a kvalita piva - čo dokáže hodnotiť slovenský spotrebiteľ?
Mária Dudová -
Analýza preferencí spotřebitele na trhu piva
Jitka Hradilová -
Využití membránové filtrace při filtraci piva
Martin Dolejš -
Analýza spotřebitelského chování na trhu piva
Adéla Žákovská -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Vliv zážitkové gastronomie na výrobu piva
Ondřej Hruška -
Možnosti ovlivnění kvality čepovaného piva
Michaela Janišová -
Vliv obalového materiálu na stárnutí piva
Iveta Černošková