Cena a kvalita piva - co dokáže hodnotit jeho spotřebitel? – Kateřina Klimšová
Kateřina Klimšová
Diplomová práce
Cena a kvalita piva - co dokáže hodnotit jeho spotřebitel?
Price and quality of beer - what can its consumer evaluate?
Anotace:
Diplomová práce se zabývá atributy, které dokáže hodnotit spotřebitel při výběru a konzumaci piva. Jedná se především o chuť, hořkost, vůni, barvu, pěnu, ale také cenu. Experiment provedený na vzorku 96 lidí tak zkoumá, co skutečně dokáže hodnotit spo-třebitel, tedy rozpor či shodu v tom, co si myslí a jaká je realita. Sběr dat probíhal na základě vyplněných dotazníků před a po ochutnávce 6 piv ve …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the attributes that the consumer can evaluate when choosing and consuming beer. It is mainly about taste, bitterness, smell, color, foam, but also price. An experiment performed on a sample of 96 people thus examines what the consumer can really evaluate, ie the discrepancy or agreement in what he thinks and what the reality is. Data collection took place on the basis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 9. 2019
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/82576
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2021
- Vedoucí: Stanislav Tripes
- Oponent: Monika Březinová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/82576
Vysoká škola ekonomická v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Management
Práce na příbuzné téma
-
Cena a kvalita piva - čo dokáže hodnotiť slovenský spotrebiteľ?
Mária Dudová -
Analýza preferencí spotřebitele na trhu piva
Jitka Hradilová -
Využití membránové filtrace při filtraci piva
Martin Dolejš -
Analýza spotřebitelského chování na trhu piva
Adéla Žákovská -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Vliv zážitkové gastronomie na výrobu piva
Ondřej Hruška -
Možnosti ovlivnění kvality čepovaného piva
Michaela Janišová -
Vliv obalového materiálu na stárnutí piva
Iveta Černošková