Bc. Petra SEKULOVÁ

Master's thesis

Vliv přídavku karagenanů na obsah volných aminokyselin fermentovaných mléčných výrobků.

Effect of addition carrageenans on free amino acids content in fermented milk products.
Abstract:
K nejrozšířenějším fermentovaným mléčným výrobkům patří jogurt. Pro laboratorní výrobu jogurtů byla nejprve optimalizována skladba modelových mikroorganizmů. Samotná výroba jogurtu probíhala za laboratorních podmínek. Po přídavku ióta a kappa karagenanů bylo zjištěno, že při vysokých koncentracích došlo k vytvoření pevného agregátu a k uvolnění velkého množství syrovátky. Optimální koncentrace obou …more
Abstract:
Yoghurt is the most widespread fermented dairy product. For laboratory production of yoghurts was at first optimalized composition of model microorganisms. Then the production itself proceeded in laboratory conditions. After addition of iota and kappa carrageenans it was found that if added in a high concentration firm aggregate is created and also considerable amount of whey is released. The optimal …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2009
Accessible from:: 18. 5. 2009
Identifier: 11632

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2009

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

SEKULOVÁ, Petra. Vliv přídavku karagenanů na obsah volných aminokyselin fermentovaných mléčných výrobků.. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2009

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 18. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production

Theses on a related topic