Bc. Irena Sovková

Diplomová práce

Prášková reologie práškových mléčných výrobků

Powder rheology of the diary powders products
Anotace:
V teoretické části diplomové práce jsou popsány práškové materiály využívané v potravinářství. Jsou specifikovány rostlinné náhražky mléka, využívané zejména pro přípravu instantních nápojů. Dále jsou diskutovány metody práškové reologie vztahující se k měření příslušných potravinářských matric. V praktické části diplomové práce jsou zkoumány tokové křivky práškových vzorků mléka, kaseinátu sodného …více
Abstract:
Powder materials used in the food industry are described in the theoretical part of the thesis. Plant-based milk substitutes, used mainly for the preparation of instant drinks, are specified. Powder rheology methods related to the measurement of relevant food matrices are also discussed. In the practical part of the thesis, the flow curves of powder samples of milk, sodium caseinate and plant-based …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Sovková, Irena. Prášková reologie práškových mléčných výrobků. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe