Bc. Irena Sovková

Master's thesis

Prášková reologie práškových mléčných výrobků

Powder rheology of the diary powders products
Abstract:
V teoretické části diplomové práce jsou popsány práškové materiály využívané v potravinářství. Jsou specifikovány rostlinné náhražky mléka, využívané zejména pro přípravu instantních nápojů. Dále jsou diskutovány metody práškové reologie vztahující se k měření příslušných potravinářských matric. V praktické části diplomové práce jsou zkoumány tokové křivky práškových vzorků mléka, kaseinátu sodného …more
Abstract:
Powder materials used in the food industry are described in the theoretical part of the thesis. Plant-based milk substitutes, used mainly for the preparation of instant drinks, are specified. Powder rheology methods related to the measurement of relevant food matrices are also discussed. In the practical part of the thesis, the flow curves of powder samples of milk, sodium caseinate and plant-based …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Lubomír Lapčík, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Sovková, Irena. Prášková reologie práškových mléčných výrobků. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe