Ing. Roman Pytel

Doctoral thesis

Hodnocení syřitelnosti mléka a jakosti sýřeniny

Evaluation of rennet coagulation time and curd quality
Abstract:
Cílem práce bylo najít vztah mezi časem syřitelnosti a sledovanými parametry a nahradit vizuální metodu stanovení času syřitelnosti objektivní metodou. Stejně tak najít objektivní metodu pro hodnocení jakosti sýřeniny. U vzorků tří druhů kaseinových mlék byly stanoveny základní analýzy chemického složení, kvalitativní analýzy, mikrobiologická analýza a stanoven čas syřitelnosti a jakost vzniklé sýřeniny …more
Abstract:
The aim of the work was to find the relation between the rennet coagulation time and the monitored parameters and to replace the visual method of determining the rennet coagulation time with an objective method. Likewise, to find an objective method for evaluating the quality of curd. Basic samples of chemical composition, qualitative analyses, microbiological analysis were determined for samples …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 7. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Doctoral programme / field:
Chemistry and Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.