Ing. Roman Pytel

Doctoral thesis

Hodnocení syřitelnosti mléka a jakosti sýřeniny

Evaluation of rennet coagulation time and curd quality
Anotácia:
Cílem práce bylo najít vztah mezi časem syřitelnosti a sledovanými parametry a nahradit vizuální metodu stanovení času syřitelnosti objektivní metodou. Stejně tak najít objektivní metodu pro hodnocení jakosti sýřeniny. U vzorků tří druhů kaseinových mlék byly stanoveny základní analýzy chemického složení, kvalitativní analýzy, mikrobiologická analýza a stanoven čas syřitelnosti a jakost vzniklé sýřeniny …viac
Abstract:
The aim of the work was to find the relation between the rennet coagulation time and the monitored parameters and to replace the visual method of determining the rennet coagulation time with an objective method. Likewise, to find an objective method for evaluating the quality of curd. Basic samples of chemical composition, qualitative analyses, microbiological analysis were determined for samples …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Doctoral programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.