Kvalita tuku cvrčka banánového (Gryllus assimilis) odchovaného na krmné směsi s obsahem řepkových výlisků – Bc. Alice Hrivňáková
Bc. Alice Hrivňáková
Master's thesis
Kvalita tuku cvrčka banánového (Gryllus assimilis) odchovaného na krmné směsi s obsahem řepkových výlisků
Evaluation of lipid quality of Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) reared on the dried rapeseed protein
Abstract:
Tato diplomová práce je věnována možnosti ovlivnění profilu mastných kyselin předkládáním krmiva, v němž je sója nahrazena řepkovými výlisky v krmivu cvrčka banánového (Gryllus assimilis). Práce je rozdělena do dvou částí. V první části je ucelený souhrn vědecké a odborné literatury zaměřující se na využití hmyzu jako potraviny či krmiva. Druhá část je věnována samotnému pokusu, kdy bylo chováno pět …moreAbstract:
This thesis aims to describe the effect of feed on the fatty acid profile of Jamaican field cricket. In the feed, rapeseed expeller was replacing soymeal. The thesis is divided into two parts. The first part reviews the scientific literature on the potential of edible insects as feed and food. The second part of this thesis is about the experiment. There were five experimental groups of Jamaican field …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Martin Kulma, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HRIVŇÁKOVÁ, Alice. \textit{Kvalita tuku cvrčka banánového (Gryllus assimilis) odchovaného na krmné směsi s obsahem řepkových výlisků}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/g92nbj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Sustainable agriculture and its perceptions amongst Czech and Indian students.
Andrea Poláková -
Sustainable Agriculture for Food Security in Zambia
William Nkomoki -
Biochar for agriculture and energy
Kseniia Paramonova -
Development of environmental friendly and sustainable tourism in Nigeria
Dennis Uche Onuoha -
Určení přítomnosti halogenovaných látek ve vybraných vzorcích životního prostředí metodou plynové chromatografie
Marek FEISTINGER -
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
Potraviny nového typu
Vít Markovič -
Potraviny nového typu tzv. superpotraviny
Lucie Hellebrandová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights