Optimalizace metody pro stanovení jetelových isoflavonů – Bc. David Kroupa
Bc. David Kroupa
Bachelor's thesis
Optimalizace metody pro stanovení jetelových isoflavonů
Optimization of method for determining of clover isoflavones
Anotácia:
Isoflavony jsou látky rostlinného původu, které se řadí mezi fytoestrogeny. Jedná se o široce zkoumané sekundární metabolity rostlin, především kvůli širokému spektru účinků na lidský organismus. Vyskytují se v sóji a jetelovinách, které jsou běžnou součástí krmiv pro hospodářská zvířata. V této bakalářské práci se věnujeme isoflavonům formononetinu a biochaninu A a optimalizací metody pro jejich stanovení …viacAbstract:
Isoflavones are substances naturally occuring in plants, which belong to the class phytoestrogens. They are secondary metabolites of plants and currently they are widely researched, primarily due to a wide range of effects on the human organism. They are found in soybeans and legumes, which are regular components of livestock feed. In this bachelor thesis we deal with isoflavones formononetin and biochanin …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/dgbie/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2017
- Vedúci: doc. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Applied Biochemistry / Applied Biochemistry
Práce na příbuzné téma
-
Sledování změn hladiny fytoestrogenů v ruminální tekutině
Adéla Osičková -
Stanovení fytoestrogenu genisteinu v bachorové tekutině
Michaela Nešporová -
Stanovení fytoestrogenů v ruminální tekutině
Hana Kuchaříková -
Sledování hladin jetelových isoflavonoidů v ruminální tekutině v bioreaktoru v přítomnosti objemovém typu krmiva
Kateřina Kailová -
Stanovení equolu v bachorové tekutině
Monika Nešporová -
Stanovení daidzinu, genistinu a glycitinu v krmivu pomocí HPLC
Daniela Štolbová -
Isoflavony v trávicím traktu krav
Kateřina Hanáková