Bc. Barbora Mikšátková

Bachelor's thesis

Vliv pH na vazebné vlastnosti lektinů

Influence of pH on binding properties of lectins
Abstract:
Tato práce se zabývá vlivem pH na vazebné vlastnosti lektinů. Strukturní a funkční studie bakteriálních lektinů jsou v poslední době objektem zájmu, protože právě tyto proteiny se schopností vázat sacharidy umožňují patogenům připojit se na hostitelskou buňku a následně ji infikovat. Práce se věnuje lektinu RSL z bakterie Ralstonia solanacearum. Tato bakterie se vyskytuje po celém světě a způsobuje …more
Abstract:
This thesis deals with the influence of pH on binding properties of lectin. Structural and functional studies of bacterial lectins have recently been of interest because these carbohydrate-binding proteins allow pathogen to attach to the host cell and subsequently infect it. The thesis is devoted to lectin RSL from bacterium Ralstonia solanacearum. This bacterium is distributed worldwide and causes …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2019

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2019
  • Supervisor: Mgr. Lenka Malinovská, Ph.D., prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta