Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích – Vendula Benediktová
Vendula Benediktová
Bachelor's thesis
Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích
Vitamin E in cereals and cereal products
Abstract:
Vitamin E je nepostradatelná mikroživina potřebná pro normální funkce organismu člověka, zvířat i rostlin. Pro člověka je esenciální, a proto ho musíme dodávat tělu v potravě. Na vitamin E je bohatá především rostlinná strava. Celosvětově zaujímají první místo ve spotřebě potravin cereálie a výrobky z nich, a proto je můžeme pokládat za jeden z nejvýznamnějších zdrojů, co se týče příjmu vitaminu E …moreAbstract:
Vitamin E is an indispensable micronutrient, which is important for normal functions in human body, animals and plants. We aren't able to synthesize this vitamin, so we are depend on food intake. Mainly the plant diet is rich in vitamin E. Cereals and cereal products are the most consumed foods in the world. Because of that, we can consider them as one of the most important source in terms of vitamin …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BENEDIKTOVÁ, Vendula. \textit{Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/ga9gjw/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Irena Lukeštíková -
Vliv technologické úpravy na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu
Kateřina Cinková -
Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní
Petr Kolbábek -
Návrh technologické úpravy SKO pro jeho využití ke spalování
Michal Šafář -
Barevné pšenice – genetická determinace a technologické využití
Martina Andrýsková -
Modernizace technologické linky pro zpracování odvalu na Příbramsku
Ondřej Štěch -
Zdravotní účinky a využití tréninkového systému CrossFit
Jiří RAJTMAJER -
Azbest a jeho možné zdravotní účinky
Pavla PALICOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights