Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích – Vendula Benediktová
Vendula Benediktová
Bakalářská práce
Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích
Vitamin E in cereals and cereal products
Anotace:
Vitamin E je nepostradatelná mikroživina potřebná pro normální funkce organismu člověka, zvířat i rostlin. Pro člověka je esenciální, a proto ho musíme dodávat tělu v potravě. Na vitamin E je bohatá především rostlinná strava. Celosvětově zaujímají první místo ve spotřebě potravin cereálie a výrobky z nich, a proto je můžeme pokládat za jeden z nejvýznamnějších zdrojů, co se týče příjmu vitaminu E …víceAbstract:
Vitamin E is an indispensable micronutrient, which is important for normal functions in human body, animals and plants. We aren't able to synthesize this vitamin, so we are depend on food intake. Mainly the plant diet is rich in vitamin E. Cereals and cereal products are the most consumed foods in the world. Because of that, we can consider them as one of the most important source in terms of vitamin …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BENEDIKTOVÁ, Vendula. \textit{Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ga9gjw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Irena Lukeštíková -
Vliv technologické úpravy na mikrobiologickou kvalitu jedlého hmyzu
Kateřina Cinková -
Vliv složení masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na jeho další technologické zpracovní
Petr Kolbábek -
Návrh technologické úpravy SKO pro jeho využití ke spalování
Michal Šafář -
Barevné pšenice – genetická determinace a technologické využití
Martina Andrýsková -
Modernizace technologické linky pro zpracování odvalu na Příbramsku
Ondřej Štěch -
Zdravotní účinky a využití tréninkového systému CrossFit
Jiří RAJTMAJER -
Azbest a jeho možné zdravotní účinky
Pavla PALICOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva