Vliv potravy na vývoj chrousta maďalového (Melolontha hippocastani Fabr.) – Petr Čech
Petr Čech
Bakalářská práce
Vliv potravy na vývoj chrousta maďalového (Melolontha hippocastani Fabr.)
The effect of food on the development of the Forest Chockchafer (Melolontha hippocastani Fabr.)
Anotace:
Bakalářská práce vymezila v širších souvislostech vliv hmyzích fytofágů na les a krajinu a popsala možné dopady gradací na lesní společenstva ve středoevropských podmínkách v závislosti na druhu škůdce, potravní vazbě, četnosti výskytu přemnožení a stanovištních podmínek. Zhodnotila potravní nároky chrousta maďalového (Melolontha hippocastani Fabricius, 1801) a s potravou spojený vliv na fertilitu …víceAbstract:
This thesis defined impact of insect species on forest and landscape in broader context and described possible impacts of their gradations on forests in the central Europe in connection with pest species, its food preferences, overpopulation occurrence and local conditions. The research evaluated food requirements of Forest Chockchafer (Melolontha hippocastani Fabricius, 1801) and food-connected impact …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Emanuel Kula, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Lesnická a dřevařská fakultaMendelova univerzita v Brně
Lesnická a dřevařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Krajinářství / Krajinářství
Práce na příbuzné téma
-
Reakce fytofágů na potravu ovlivněnou manganem
Michal Šťasta -
Vliv potravy kontaminované manganem na vývoj fytofágů
Michal Šťasta -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ