Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele – Petra Němečková
Petra Němečková
Bachelor's thesis
Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele
Determination of antioxidant activity of hop extracts
Abstract:
Literární část práce se zabývala chemickým složením chmele. Zejména byly popsány polyfenolické látky, kam patří široké spektrum bioaktivních látek, které vykazují antioxidační aktivitu a mnoho dalších biologických účinků jako například antibakteriální, antiflogistické, antivirové či antikarcinogenní účinky. Obsažené prenylované flavonoidy, patřící také do polyfenolických látek, mají estrogenní aktivitu …moreAbstract:
The literature part of the thesis deals with the chemical composition of hops. It describes polyphenolic compounds, which include a wide range of bioactive substances that exhibit antioxidant activity and many other biological effects such as antibacterial, antiphlogistic, antiviral or anticarcinogenic effects. The contained prenylated flavonoids, which are also polyphenolic substances, exhibit estrogenic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 23. 5. 2023
- Supervisor: PharmDr. Jan Kubeš, Ph.D.
- Reader: Jiří Kudrna, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NĚMEČKOVÁ, Petra. \textit{Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/gayvnh/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita pšenic s barevným zrnem
Marie Míková -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková -
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Andrey Satornik -
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Vliv ozelenění meziřadí chmelnice na kvalitu chmelových hlávek
Matej Žucha
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights