Zhodnocení konkurenceschopnosti malého podniku působícího v gastronomii – Dušan Palát
Dušan Palát
Bakalářská práce
Zhodnocení konkurenceschopnosti malého podniku působícího v gastronomii
Evaluation of the Competitivness of a Selected Small Company in Gastronomy
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je vyhodnotit konkurenční schopnost podniku Caffé Vespa v porovnání s okolní konkurencí. První částí práce je úvod a poté se autor věnuje teoretické části, kde jsou vysvětleny teoreticko – metodická východiska konkurenceschopnosti. Tyto východiska jsou rozděleny také do dvou částí, kdy jsou popsány první pojmy teoretické a poté jsou zde druhy analýz, které budou využity …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to evaluate the competitive ability of Caffé Vespa in comparison with its competitors. The first part of the thesis is an introduction and then the author discusses the theoretical part where the theoretical and methodological background of competitiveness is explained. These backgrounds are also divided into two parts, where first the theoretical concepts are described …víceKlíčová slova
Úvod Teoretická část Konkurenceschopnost Podnikatelské prostředí Analýza Specifika SWOT analýza PEST analýza Marketing Cíle Strategie Benchmarking Dotazník Metodická část Praktická část Káva Podnik Kavárna Aspekty Faktory Porovnání Zákazník Baristka Zaměstnanec Kvalita Návrhy ZávěrKeywords
Introduction Theoretical part Competitiveness Business environment Analysis Specifics SWOT analysis PEST analysis Marketing Objectives Strategy Benchmarking Questionnaire Methodological part Practical part Coffee Business Café Aspects Factors Comparison Customer Barista Employee Quality Suggestions Conclusion
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2023
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/149470
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2023
- Vedoucí: Hana Štverková
- Oponent: Tomáš Neuwirth
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PALÁT, Dušan. \textit{Zhodnocení konkurenceschopnosti malého podniku působícího v gastronomii}. Online. Bakalářská práce. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Ekonomická fakulta. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/gbeh5g/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita OstravaVŠB – Technická univerzita Ostrava
Ekonomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Podniková ekonomika
Práce na příbuzné téma
-
Possibility of a Czech company doing business in China
Yuan Xu -
Internationalisation of business and global marketing
Oleksandra Sokalska -
Family business in Ukraine – its problems, opportunities and challenges
Valeriia Kabanova -
Inovace business modelu společnosti RM-SPORT s.r.o.
Marek Matějů -
Inovace služeb hotelu prostřednictvím přístupu business model canvas
Nikol Machová -
Tvorba business modelu britské kavárny poskytující výuku angličtiny
Marie Hutařová -
Společenská odpovědnost podniku a jeho konkurenceschopnost
Mark Flieher -
Procesní řízení a jeho vliv na konkurenceschopnost podniku
Martina Murínová