Vliv kulinární úpravy na obsah purinů v jedlém hmyzu – Bc. Kateřina Kletečková
Bc. Kateřina Kletečková
Diplomová práce
Vliv kulinární úpravy na obsah purinů v jedlém hmyzu
The effect of culinary treatment on purine content in edible insects
Anotace:
V současnosti je na planetě Zemi téměř 8 miliard lidí a jejich počet neustále narůstá. Nabízí se otázka, zda je vůbec možné takové množství lidí z potravinového hlediska zabezpečit. Jako možné řešení se jeví chov a konzumace jedlého hmyzu, jakožto nejpočetnější živočišné skupiny na Zemi. Pro jeho vysokou nutriční hodnotu a řadu ekologických a zdravotních výhod není nadarmo považován za potravinu budoucnosti …víceAbstract:
At the moment, there is nearly 8 billion people on Earth and their number still keeps increasing. This number naturally introduces a question whether it is even possible to secure such number of people when it comes to their eating needs. There is a potential solution – breading and consuming edible insects as the most numerous animal species on Earth. Due to its high nutritional value and several …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KLETEČKOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv kulinární úpravy na obsah purinů v jedlém hmyzu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/gbirfi/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Mikrovlnami asistovaná syntéza biologicky aktivních látek na bázi 6,9-disubtituovaných purinů
Radim Velecký -
Studium modifikace DNA nesoucí 7-deaza analogy purinových bází komplexy oxidu osmičelého a možností jejího analytického využití
Jana Rozkošná -
Poruchy metabolismu purinových bází, jejich projevy a možnosti diagnostiky u kosterního materiálu středověkých a novověkých populací
Tereza Hanusová -
Dna - nejen nemoc králů
Kateřina Vítů -
Lipidomická analýza pacientů s hyperurikémií a dnou
Markéta CAMFRLOVÁ -
Role jedlého hmyzu v jídelníčku lidí trpících dnou
Kateřina Veselá -
Jedlý hmyz jako součást jídelníčku pro osoby trpící dnou
Jana Matlášková
Název
Vložil
Vloženo
Práva