Martina Mrázková
Bakalářská práce
Bezlepková strava
Gluten free diet
Abstract:
The aim of this thesis, is to summarize the received informations, to determine the level of knowledge on the issue of the gluten and to evaluate the offer of meals in the restaurants. The Bachelor Thesis serves as a general overview for anyone, who is interested about the effect of the gluten on the celiac disease. The thesis is supported by the medical facts and detections, however, many people don …víceAbstract:
Cieľom práce je získané informácie zosumarizovať, zistiť úroveň znalostí a vedomostí o problematike lepku a vyhodnotiť ponuku jedál v gastronomických prevádzkach. Bakalárska práca slúži ako všeobecný prehľad pre každého, koho vplyv lepku a ochorenie celiakie zaujíma. Práca je podložená na lekárskych faktoch a zisteniach, avšak mnoho ľudí tieto skutočnosti neeviduje a tým sa ochorenie zvané celiakia …víceKlíčová slova
celiakia lepok bezlepková diéta glukóza tenké črevo pšenica raž ovos bezlepkové potraviny
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/15084/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 9. 2017
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Bezlepkové potraviny jako součást alternativních směrů výživy
Petra Marášková -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Návrh na vylepšení marketingové strategie pro bezlepkové potraviny v retailingovém řetězci Globus
Martin Aust -
Srovnání náročnosti nákupního procesu a dostupnosti běžných potravin proti potravinám bezlepkovým
Martina Štěpařová -
Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa
Jan Zouhar -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Magdaléna DARDOVÁ