Stanovení flavonoidů ve vybraném sortimentu rodu Iris L. a možnosti jejich použití jako rostlinných barviv – Bc. Barbora Hejlová
Bc. Barbora Hejlová
Diplomová práce
Stanovení flavonoidů ve vybraném sortimentu rodu Iris L. a možnosti jejich použití jako rostlinných barviv
Determination of flavonoids in a selected range of Iris L. and their use as plant dyes
Anotace:
Práce se zabývá problematikou stanovení obsahových látek v oddencích a květech vybraného sortimentu rodu Iris L. a možnostmi použití kosatce jako rostliny barvířské.Literární část diplomové práce se věnuje charakteristice vybraného druhu a jeho kultivarů sortimentu rodu Iris L., popisu druhů, významných ve fytoterapii. Dále se uvádí popis fenolických látek, flavonoidních látek, anthokyanů, antioxidační …víceAbstract:
The thesis deals with the determination of the content of substances in the rhizomes and flowers of the selected variety of the genus Iris L. and the possibilities of using the iris as a dyeing plant. The literary part of the diploma thesis deals with the characteristics of the selected species and its cultivars of the genus Iris L., a description of species important in phytotherapy. Furthermore, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HEJLOVÁ, Barbora. \textit{Stanovení flavonoidů ve vybraném sortimentu rodu Iris L. a~možnosti jejich použití jako rostlinných barviv}. Online. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/gbsvei/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva