Vliv bazického prostředí na spektrometrické vlastnosti extraktu\nl{} kořene lopuchu – Bc. Irina Matveeva
Bc. Irina Matveeva
Master's thesis
Vliv bazického prostředí na spektrometrické vlastnosti extraktu\nl{} kořene lopuchu
Effect of basic environment on spectrometric properties of burdock root extract
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá spektrofotometrickou charakterizaci změn vodného extraktu z kořene lopuchu v oblasti pH 7,0-8,0. Byly připraveny roztoky kořene lopuchu (Articum sp.) v destilované vodě, ve velmi tvrdé vodě, ve fosfátovém pufru o pH 7,0, 7,5, 8,0 a v Britton Robinsonově pufru pH 8,0. Ve vzorcích byla změřena barevnost, pH a byla stanovena antioxidační aktivita metodou DPPH. Byl změřen vliv …viacAbstract:
The thesis deals with the spectroscopic characterization of changes in aqueous extracts of burdock root in the pH range of 7.0-8.0. Infusions of burdock root (Articum sp.) were prepared in distilled water, very hard water, in a phosphate buffer at pH 7.0, 7.5, 8.0, and in Britton Robinson buffer at pH 8.0. The color, pH, and antioxidant activity using the DPPH method were measured in the samples. The …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2023
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MATVEEVA, Irina. \textit{Vliv bazického prostředí na spektrometrické vlastnosti extraktu$\backslash$nl$\{\}$ kořene lopuchu}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/gbtlhn/.
Jak správně citovat práci
Matveeva, Irina. Vliv bazického prostředí na spektrometrické vlastnosti extraktu\nl{} kořene lopuchu. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs