Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní – Bc. Vladislav Vondrášek
Bc. Vladislav Vondrášek
Bakalářská práce
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Nutritional value of traditional European cuisines
Anotace:
Anotace V bakalářské práci uvádím, jaký význam mají nutriční hodnoty pro člověka. Provádím komparaci nutričních hodnot jednotlivých jídel. Upozorňuji na možná rizika při nedodržení zdravotně vyvážené kuchyně. Seznamuji, v jakých tradičních jídlech se jednotlivé nutriční hodnoty vyskytují příliš či naopak málo. Nabízím zastoupení některých složek v pokrmech, které je možné orientačně nahradit jinými …víceAbstract:
Annotation In my bachelor's thesis I identify the importance of nutrition for a person; I compare the nutritional values of each dish and point out the possible risk of not complying with a health-balanced cuisine. I draw conclusions as to which traditional foods contain too much or too little of the individual nutritional elements. This part also includes tables listing each traditional dish of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 11. 2018
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/bk9nx/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2019
- Vedoucí: Ing. Bc. Jan Chromý, Ph.D.
- Oponent: Dr. Ing. Sylva Skupinová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VONDRÁŠEK, Vladislav. \textit{Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/gen21y/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Nakládání s odpadními potravinářskými tuky ve vybraném regionu
Jakub Prášek -
Tuky a výživa v projektové výuce
Daniel Tarczal