Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín – Bc. Libuše Vrbová
Bc. Libuše Vrbová
Master's thesis
Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín
Influence of maceration of the mash in rosé winemaking
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá vlivem macerace rmutu při výrobě rosé vín. V literární části jsou podrobně popsány fenolické sloučeniny obsažené v hroznech révy vinné, možnosti výroby rosé vín a faktory ovlivňující průběh macerace. Cílem bylo zjistit jaký typ macerace je nejvhodnější pro výrobu rosé vín. U pozorovaných vzorků byla zkoumána doba macerace a vliv oxidu siřičitého. Hodnocen byl senzorický profil …viacAbstract:
This thesis deals with the influence of maceration of the mash in rosé winemaking. The literary section describe the phenolic compounds contained in grapes, the possibility of producing rosé wines and factors affecting the course of maceration. The aim of the work was to determine what type of maceration is the most suitable for the production of rosé wines. For the observed samples were examined maceration …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Oponent: Jan Stávek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Práce na příbuzné téma
-
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Hodnocení fenolické zralosti hroznů v podmínkách jižní Moravy
Milan Dvoracký -
Vliv spektrální kvality a celkové ozářenosti FAR na složení fotosyntetických pigmentů a fenolických látek v listech Arabidopsis thaliana
Tereza KONEČNÁ -
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava
Názov
Vložil
Vložené
Práva