Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí – Bc. Jan Korous
Bc. Jan Korous
Master's thesis
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
The effect of microwave treatment on the fatty acid profile of almond fat
Abstract:
V práci byl zkoumán vliv ošetření na profil mastných kyselin mandlí. Vzorky mandlí byly ošetřeny 3 různými intenzitami a to intenzitou 2,4 kW, 3 kW a 4,2 kW. Nadále byl také zkoumán vliv doby skladování po ošetření a jejich vzájemná závislost. Vzorky se skladovaly po dobu t:0, t:3 měsíce a t: 6 měsíců. Prvním krokem postupu byla extrakce tuku pomocí petroletheru. Po extrakci tuku bylo zapotřebí rozštěpit …moreAbstract:
In this thesis, we focus on effect of microwave treatment on the profile of fatty acids. Samples of almond were treated by 3 different intensities and those were 2,4 kW, 3 kW and 4,2kW. The other effect, that was observed was the storage time. The storage time went from 0, to 3 and 6 months. The first step of this process was the extraction of fat by petrolether. After the oil extraction, it was necessary …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOROUS, Jan. \textit{Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/ghvd7f/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci
Marika Aronová -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights