Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí – Bc. Jan Korous
Bc. Jan Korous
Diplomová práce
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
The effect of microwave treatment on the fatty acid profile of almond fat
Anotace:
V práci byl zkoumán vliv ošetření na profil mastných kyselin mandlí. Vzorky mandlí byly ošetřeny 3 různými intenzitami a to intenzitou 2,4 kW, 3 kW a 4,2 kW. Nadále byl také zkoumán vliv doby skladování po ošetření a jejich vzájemná závislost. Vzorky se skladovaly po dobu t:0, t:3 měsíce a t: 6 měsíců. Prvním krokem postupu byla extrakce tuku pomocí petroletheru. Po extrakci tuku bylo zapotřebí rozštěpit …víceAbstract:
In this thesis, we focus on effect of microwave treatment on the profile of fatty acids. Samples of almond were treated by 3 different intensities and those were 2,4 kW, 3 kW and 4,2kW. The other effect, that was observed was the storage time. The storage time went from 0, to 3 and 6 months. The first step of this process was the extraction of fat by petrolether. After the oil extraction, it was necessary …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOROUS, Jan. \textit{Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/ghvd7f/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci
Marika Aronová -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva