Bc. Marcela Župková

Diplomová práce

Stanovení obsahu stafylokokových enterotoxinů pomocí hmotnostní spektrometrie

Staphylococcal enterotoxin determination by means of mass spectrometry
Anotace:
Úvod: Otrava vyvolaná požitím potravy kontaminované stafylokoky je jedna z nejčastějších typů onemocnění souvisejících s příjmem potravy. Onemocnění je způsobeno stafylokokovými enterotoxiny (SEs) přítomnými v potravinách jako např. v mléčných produktech, mase či vejcích. SEs jsou proteiny rozpustné ve vodě o nízké molekulové hmotnosti uvolňované do média během pěstování určitých druhů gram-pozitivních …více
Abstract:
Background: Staphylococcus food poisoning is one of the most common food-borne diseases resulting from the ingestion of staphylococcal enterotoxins (SEs) in food matrices, like diary product, meat products and egg mixtures. SEs are small molecular weight water soluble, simple proteins released into the medium during growth by certain strains of the gram-positive bacterium, Staphylococcus aureus. This …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2011
  • Vedoucí: doc. Mgr. Jan Havliš, Dr.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta