Stanovení obsahu stafylokokových enterotoxinů pomocí hmotnostní spektrometrie – Bc. Marcela Župková
Bc. Marcela Župková
Master's thesis
Stanovení obsahu stafylokokových enterotoxinů pomocí hmotnostní spektrometrie
Staphylococcal enterotoxin determination by means of mass spectrometry
Anotácia:
Úvod: Otrava vyvolaná požitím potravy kontaminované stafylokoky je jedna z nejčastějších typů onemocnění souvisejících s příjmem potravy. Onemocnění je způsobeno stafylokokovými enterotoxiny (SEs) přítomnými v potravinách jako např. v mléčných produktech, mase či vejcích. SEs jsou proteiny rozpustné ve vodě o nízké molekulové hmotnosti uvolňované do média během pěstování určitých druhů gram-pozitivních …viacAbstract:
Background: Staphylococcus food poisoning is one of the most common food-borne diseases resulting from the ingestion of staphylococcal enterotoxins (SEs) in food matrices, like diary product, meat products and egg mixtures. SEs are small molecular weight water soluble, simple proteins released into the medium during growth by certain strains of the gram-positive bacterium, Staphylococcus aureus. This …viacKľúčové slová
Staphylococcus aureus enterotoxin OFFGEL frakcionace 1D GE gelová permeační chromatografie vysokoúčinná kapalinová chromatografie štěpení proteinů hmotnostní spektrometrie LC-MS/MS kvantifikace Staphylococcus aureus OFFGEL fractionation gel permeation chromatography high performance liquid chromatography protein digestion mass spectrometry quantification
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2011
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/h1ffr/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2011
- Vedúci: doc. Mgr. Jan Havliš, Dr.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Biochemistry / Analytical Biochemistry
Práce na příbuzné téma
-
Isolation, Identification and Qantification of Cytokinin Nucleotides by High Performance Liquid Chromatography and Capillary Electrophoresis
Tibor BÉRES -
Vysokoúčinná kapalinová chromatografie v analýze pražené kávy
Kamil Mikulášek -
"Zelená" vysokoúčinná kapalinová chromatografie
Milan Hodes -
Purifikace proteinů s využitím chromatografických metod, zejména gelové permeační chromatografie
Jindřich Mixa -
Studium hydrolyzátů proteinů kvasničné biomasy pomocí gelové permeační chromatografie
Markéta ŠEBELOVÁ -
Charakterizace hyaluronanu pomocí gelové permeační chromatografie
Zuzana Krpalová -
Využitie kombinácie gélovej permeačnej chromatografie s rozptylovým fotometrom pre charakterizáciu molekulárnej štruktúry a štúdium vlastností kyseliny hyalurónovej
Martina Hermannová -
Studium degradace kaseinového komplexu pomocí gelové permeační chromatografie
Lenka ČTVRTNÍČKOVÁ