Hydrolýza laktosy v mléce a syrovátce za katalýzy beta-galaktosidasy – Veronika SAPAROVÁ
Veronika SAPAROVÁ
Bakalářská práce
Hydrolýza laktosy v mléce a syrovátce za katalýzy beta-galaktosidasy
Hydrolysis of lactose in milk and whey catalyzed beta-galactosidase
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá imobilizací beta-galaktosidasy a jejím využitím při hydrolýze laktosy v syrovátce. Teoretická část se zabývá vlastnostmi beta-galaktosidy. Pojednává o struktuře, zdrojích, substrátové specifitě a také inhibici beta-galaktosidasy. Další kapitola se zabývá možnostmi stanovení laktosy a stanovení aktivity beta-galaktosidasy. Experimentální část se soustředí na imobilizaci …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the immobilization of beta-galactosidase and its use in the hydrolysis of lactose in whey. The theoretical part deals with the properties of beta-galactoside. It discusses the structure, resources, substrate specifity and inhibition of beta-galactosidase. The next chapter deals with possibilities of determination of lactose and determination of beta-galactosidase activity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2013
- Vedoucí: Doc. RNDr. Ludmila Zajoncová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SAPAROVÁ, Veronika. Hydrolýza laktosy v mléce a syrovátce za katalýzy beta-galaktosidasy. Olomouc, 2013. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv typu monohydrátu laktosy na stabilitu pelet s imobilizovanou acetylcholinesterasou
Lenka Šedivá -
Intolerance laktosy a její vliv na lidské zdraví
Lada Stiborová -
Fermentované výrobky s nízkým obsahem laktosy
Valeriya Zherepa -
Charakterizace zákysových kultur pro výrobu fermentovaných výrobků s nízkým obsahem laktosy
Štěpán Marhons
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses gl1j4q gl1j4q/2
22. 5. 2013