Vyhodnocení rizika přenosu alimentárních onemocnění při kontaktu se zvířaty a zacházení s živočišnými produkty u dětí školního věku. – Bc. Pavlína MAROUSKOVÁ
Bc. Pavlína MAROUSKOVÁ
Diplomová práce
Vyhodnocení rizika přenosu alimentárních onemocnění při kontaktu se zvířaty a zacházení s živočišnými produkty u dětí školního věku.
Anotace:
Onemocnění alimentárního původu jsou celosvětově rozšířená a představují hrozbu nejen pro lidského zdraví, ale významně zatěžují také ekonomiku jednotlivých zemí. Cílem diplomové práce bylo prostřednictvím dotazníkového šetření posoudit znalosti dětí školního věku (n=936), o alimentárních onemocněních a o správném zacházení s potravinami živočišného původu. Bylo zjištěno, že ženy mají větší znalosti …víceAbstract:
Foodborne diseases are widespread worldwide and represent a threat not only to human health, but they also burden significantly the economy of individual countries. The aim of the diploma thesis was to assess the knowledge of school-age children (n=936) about foodborne diseases and the correct handling of food of animal origin through a questionnaire survey. Females were found to have greater knowledge …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAROUSKOVÁ, Pavlína. \textit{Vyhodnocení rizika přenosu alimentárních onemocnění při kontaktu se zvířaty a zacházení s živočišnými produkty u dětí školního věku.}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/gla5pq/.
Jak správně citovat práci
MAROUSKOVÁ, Pavlína. Vyhodnocení rizika přenosu alimentárních onemocnění při kontaktu se zvířaty a zacházení s živočišnými produkty u dětí školního věku.. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Zootechnika
Práce na příbuzné téma
-
Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství
Veronika Krejčová -
Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování
Jana Hájková -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná -
Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních
Šárka Buštíková -
Faktory ovlivňující spotřebitele při nákupu potravin (případ okázalých potravin a potravin běžné spotřeby)
Pavel Kamarýt -
Preference zákazníků při nakupování potravin online v komparaci s nakupováním potravin v obchodě ve Středočeském kraji
Petra Otradovská -
Označování potravin jako nástroj nutriční gramotnosti
Martina Nevrlá -
Dostupnost bioprodukce a regionálních potravin v Libereckém kraji se zaměřením na tuzemské zdroje
Michaela Horáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva