Vliv doby míchání na konzistenci tavených sýrů – Bc. Zuzana Brázdilová
Bc. Zuzana Brázdilová
Diplomová práce
Vliv doby míchání na konzistenci tavených sýrů
The Effect of Stirring Time on the Consistency of Processed Cheeses
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o změnách konzistence tavených sýrů během 60 dnů skladování při teplotě 6 ? 2 °C. Předmětem sledování změn byl vliv rychlosti míchání (1000 ot./min, 1250 ot./min, 1500 ot./min, 1750 ot./min, 2000 ot./min) a doby míchání, tedy výdrže tavicí teploty 90 °C (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 a 10 minut). Nejprve byly vyrobeny modelové vzorky, které obsahovaly 37 % (w/w) sušiny a 40 …víceAbstract:
This diploma thesis deals with changes of processed cheese consistency during 60 days of storage at 6 ? 2 ° C due to different holding time at the melting temperature of 90 °C (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 and 10 minutes) with the combination of different speed of agitation (1000 rpm, 1250 rpm, 1500 rpm, 1750 rpm, 2000 rpm). Model samples were made with 37 % (w/w) dry matter content and 40 % (w/w) fat in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Brázdilová, Zuzana. Vliv doby míchání na konzistenci tavených sýrů. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv rychlosti míchání na konzistenci tavených sýrů
Dana Kozáčková -
Vliv rychlosti míchání na konzistenci tavených sýrů
Dana Kozáčková -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Konzistence databází s využitím přístupu ORM
Jiří PELLEŠ -
Devizové intervence ČNB a ŠNB a jejich konzistence s vybranými makroekonomickými ukazateli
Tomáš Císařovský -
Konzistence odhadů recipročního parametru v ekonomických experimentech
Natálie Černá -
Konfigurovatelná konzistence pro distribuované systémy
Martin Šalata -
Aplikace pro správu a udržení konzistence úložiště projektových dat
Adam ŠMUCR