Šárka ŠAFRÁNKOVÁ

Bachelor's thesis

Potravinářská barviva

Food coloring
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou potravinářských barviv. Je zpracován přehled jednotlivých skupin potravinářských barviv, jejich výskyt a použití. Uvedena je také legislativa používání potravinářských barviv. Pozornost je věnována rovněž zdravotním aspektům použití přírodních a syntetických potravinářských barviv.
Abstract:
This thesis deals with the characteristics of food coloring. It is making a survey of different groups of food dyes, their presence and use. Legislation is also given the use of food dyes. Attention is also paid to health aspects of the use of natural and synthetic food dyes.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 5. 2011
Identifier: 20561

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

ŠAFRÁNKOVÁ, Šárka. Potravinářská barviva. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 24. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy