Šárka ŠAFRÁNKOVÁ
Bakalářská práce
Potravinářská barviva
Food coloring
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou potravinářských barviv. Je zpracován přehled jednotlivých skupin potravinářských barviv, jejich výskyt a použití. Uvedena je také legislativa používání potravinářských barviv. Pozornost je věnována rovněž zdravotním aspektům použití přírodních a syntetických potravinářských barviv.Abstract:
This thesis deals with the characteristics of food coloring. It is making a survey of different groups of food dyes, their presence and use. Legislation is also given the use of food dyes. Attention is also paid to health aspects of the use of natural and synthetic food dyes.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2011
Identifikátor:
20561
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠAFRÁNKOVÁ, Šárka. Potravinářská barviva. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 24. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Syntetická barviva ve stravě dětí
Daniela Malířová -
Přírodní barviva pro barvení textilu
Dominik Toman -
Barviva ve farmacii
Simona Dušková -
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Štěpán Martinek -
Barviva v potravinách
Lucie Kroutilová -
Nejsou barviva jako barviva - nutriční aspekty méně známých rostlinných barviv
Michaela Miháliková