Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor – Tereza Kvapilová
Tereza Kvapilová
Bakalářská práce
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Effect of stress caused by drought on the content of vitamin C and antioxidant capacity in potato tubers
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na studium obsahu vitaminu C a antioxidačních látek v hlízách brambor a čím jsou ovlivněny, zejména jaký vliv má na koncentraci vitaminu C stres suchem. První část je zaměřena na úvod do problematiky, je zde více rozveden celosvětový význam brambor jako plodiny, odkud brambory pocházejí a základní morfologie hlízy. Dále na základě studia odborné literatury byly vymezeny …víceAbstract:
The bachelor thesis aims to study content of vitamin C and antioxidants in potato tubers and the factors that influence their concentration, especially stress caused by drought. First part of the text gives insight into the problematics, depictures the importance of potatoes as a crop, clarifies their origin and basic morphology of the tuber. Based on the literary research the abiotic factors affecting …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KVAPILOVÁ, Tereza. \textit{Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/gomf08/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Základní chemická charakteristika šťávy z aronie
Vendula Zámorská -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Stanovení potravinářských barviv spektrofotometricky a metodou HPLC
Monika Ondroušková -
Optimalizace retence prekurzorů a metabolitů dopaminu v HPLC
Petra Svobodová
Název
Vložil
Vloženo
Práva